Sayonara 2014

Ja ni det där med att komma tillbaka med skrivandet gick ju sådär. Det är en sak att vilja och en annan sak att ha ork och tid till det. Men som alla år så brukar jag ju skriva en liten resumé över året som gått. 2014 var händelserikt indeed:

Förra nyåret firades hos Grangrens i Göteborg, medan Leia blev passad av ”mormor” & ”morfar”. Januari inleddes alltså där med lite ledighet. Tillbaka i Hållsta var det intervallpass i elljusspåret som tillsammans med plugg, jobb på skolan i Västerås, quiz på Royal med gänget & pass på gymet som vanligt. Fick möjlighet att gå utbildning för att bli instruktör i Les Mills klass Born to move och återbesökte Skara för en alumnidag.
I februari fortsatte allt som vanligt med plugg och jobb. Jag startade min pedagogiska blogg (då frokensandell.blogg.se), fick uttala mig om min syn på grapefrukt i Eskilstunakuriren och irriterades över att varmvattnet hemma krånglade.
Mars månad inleddes med Vasaloppsspinning på gymet där jag också filmade mina barnklasser för att få godkänd licens. Med andra jobbet besökte vi både Fjärilshuset och Kolmården denna månad. Jag började kolla upp Leias urinvägsinfektion och fick krångla i henne mediciner. Det var också denna månad som jag en tisdagskväll gick och åt pizza & spelade byggkasino på ett fik med en viss blivande sambo :)
April månad inleddes mycket bra, då jag fick besked om att jag hade fått sommarjobb på Lill-Skansen och en pojkvän inom loppet av några dagar. Med jobbet åkte jag till Uppsala för att gå en foderkurs och blev godkänd instruktör för barnklasserna.
I maj fortsatte utredningen av Leias misslyckade kastrering, vilket innebar blodprov och många telefonsamtal fram och tillbaka till veterinären. Jag hjälpte min kollega klickerträna sin häst och avslutade vårens pubquiz-säsong på en andra plats med laget.
Juni blev fullspäckat med födelsedag som inföll på min första arbetsdag på sommarjobbet. Jag varvade dock djurvårdarjobbet med jobbet som lärare och gruppträningsinstruktör i ett par veckor. När jag inte jobbade tränade jag på Actic i Hammarby sjöstad, fick en ridlektion som lön för klickerkurserna, gick spinningutbildning och började leta gemensamt boende mer på allvar.
Juli månad innehöll en semestervecka där vi både hann gå på kusinens bröllop, åka till Göteborg och skriva på hyreskontraktet för huset. Förutom det var det jobb med långa dagar och långa veckor, då jag inte satt i bilen mellan Eskilstuna och Stockholm eller umgicks med pusselbiten så ofta det gick.
Augusti skulle blivit den sista arbetsmånaden men blev istället kickstart på en sprängfylld höst då jag inte bara gick tillbaka till att varva djurvårdarjobb med lärarjobb på en skola utan dessutom fick anställning på ytterligare en annan skola. När jag inte jobbade flera veckor på rad gick jag på Allsång på Skansen, kollade Electric Banana Band på Grönan, gick utbildning för att bli Power-instruktör, fick nycklarna till huset och började flytta kartonger från lägenheten.
Det fullspäckade schemat fortsatte in i september med flytten till huset, lagom till vårt firande av 6 månader tillsammans. Jag började gå på quiz på onsdagarna igen, höll första passet på nyöppnade gymet på Kungsgatan och gick utbildning för att bli instruktör i Just dance. Sista terminen på universitetet började också och därmed skrivandet av utvecklingsarbetet.
Oktober var mest fyllt med jobb, både på skolorna och gymet, då jag inte var sjuk förstås. Jag återbesökte gamla jobbet på djurparken och firade 1 år som matte till lilla Leia.
November innehöll näst sista träffen på utbildningen i Karlstad, studiebesök med jobbet på diverse djurhållningar och så kom Milla på besök. Massor med jobb och plugg mest hela tiden.
Sista månaden blev också den lugnaste, då jag jobbade fram till eleverna gick på julledighet och varit helt ledigt från jobbet som lärare sen dess. Utanför jobbet har vi hunnit med julfest på gymet och fest med quizgänget. Under ledigheten har det pluggats lite smått, firats jul med nya familjen i huset och för första gången har inte jag åkt hem till mamma och pappa över jul utan fått besök av dem på julafton. Jag har bott i min onepiece och klivit ur den enbart för att åka till gymet och hålla lite pass, fika med kompisar, se anständig ut när vi får besök eller ta promenader i elljusspåret. Vi har ätit alldeles för mycket julmat, haft filmmaraton, spelat spel så vi fått kramp i fingrarna och tittat på nästan alla avsnitt av Trolltider. Underbart!

Planen är att inleda 2015 i Göteborg igen, men nu är det tydligen klass 2-varning i den delen av landet så vi får se hur det blir med den saken... Om mindre än en vecka ska jag tillbaka till lärarjobbet och då på en lite större tjänst igen, samtidigt som det börjar nya pass på gymet (dags att börja ha ordinarie danspass igen!) och jag ska till Karlstad för den sista (!) närträffen på hela utbildningen. Så snart, snart, snart är jag färdigutbildad lärare minsann! Nyårslöftet för 2015 är att sluta vara en övermänniska och "bara" ha 100 % sysselsättning i kalendern. Sedan jag började plugga på universitetet har jag haft sysselsättning i princip året runt med både studier och jobb/extrajobb. Egentligen var jag antagen till en distansutbildning till våren men tackade nej till den för att istället njuta av att "bara" arbeta ett tag framöver. Om jag ska studera mer i framtiden ska jag inte arbeta lika mycket, så att jag har tid för min familj och faktiskt är ledig när jag är ledig. Tidigare har jag ju bara haft mig att ta hänsyn till och kunnat lägga upp mitt schema lite som jag vill, men det är nu när jag inte bara har en utan tre människor till i min familj som jag inser hur mycket jag faktiskt jobbar och är sysselsatt även när jag är hemma. Nu kommer det bli mer legobygge, yoga i sovrummet (jag menar det, inte på nåt snuskigt sätt utan riktig yoga - det är enda utrymmet i huset där jag kan lägga ut min matta och köra mina övningar ifred, hehe). Min förhoppning inför 2015 är att jag kan varva ner, bli mer i nuet och stabilisera mig på så många plan som möjligt. 

Sen får vi se om det kommer mer inlägg med det :) 

Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp