Förändringens vindar

Hej och hå på er! Kan väl passa på att skriva och uppdatera er om vad som händer i livet.
 
Sen senaste inlägget har jobbet på Actic dragit igång ordentligt, jag har haft både Just dance, Easy spinning och Spinning 55 ett par gånger. Och fy bubblan vad kul det är! Jag var ju nyfiken på det där med att jobba på gym redan efter studenten då jag började träna lite mer på allvar, på grund av mitt stillasittande jobb på Eniro. När jag frågade en aerobicsinstruktör vad som krävdes för att hålla pass fick jag ett; "Asså... *granskande blick uppifrån och ner*... det är JÄTTE-svårt..." följt av upprabblande av vad utbildningen innehöll för moment och krav och ett avslutande "Och så är det ju inget man kan försörja sig på". Nä men tack. Där försvann mitt intresse för att jobba med såna som dig, tänkte jag. Så himla skönt då att ha hittat hit, där det inte är nån jävla prestige i att vara instruktör. Många tror att den som står framför klassen måste vara bäst men hey, vad säger det? Jag har haft såna instruktörer, som står där framför gruppen mest för sitt eget egos skull. Istället för att instruera måste de själva hålla koll på takterna och har INGEN kontakt med kunderna. För ja, det är det man är när man går på pass. Min favoritinstruktör på förra gymet var en tjej som inte tog lika mycket vikt som vissa av oss andra i Bodypump men istället var den första instruktör som sett mig in i ögonen och gett genuin respons. Och helt ärligt. Man känner sig LITE awesome som kan ta mer vikt än instruktören i ben-låtarna, även om det inte är tyngst i klassen.
 
Denna vecka har det dock inte blivit nån träning alls (åååh, ångest!). Måndag-tisdag var jag på universitetet och testade mina nerver igen (sa jag att VFU skulle bli lätt? Jag hade inte sett studiehandledningen då... HUR kan de som ska lära oss bli bra lärare själva vara så opedagogiska & ostrukturerade?!). Menmen, nog om det. Träningen uteblev även för att jag sen i fredags haft en tjock hals vilket sedan utvecklades till extremt jobbig hosta. Så för andra gången sedan jobbstarten har jag även varit hemma från jobbet. Har blivit lite provocerad av att mina kollegor går till jobbet trots att de hostar, snorar och är hängiga med motiveringen att de inte hinner vara sjuka. Well guess what, det är det nog ingen som har - inte jag heller! Vid en lunchrast beklagade sig en kollega över att det är så ont om tid för kurserna, och flikade någonstans in "... och så är man ju sjuk någon gång också..." varpå en annan replikerar; "NÅGON gång?!" - "Ja alltså... man är ju sjuk oftare, men man har ju inte råd att vara hemma!". Seriously?!?! Jag har tänkt så själv, och stått framför klasser med feber och varit alldeles blurrig på panodil. Men då var jag 23 år och nyanställd. Och jag har lärt mig sen dess. Det funkar inte. Det handlar om respekt för människorna omkring sig, och sig själv.
 
Imorgon blir det dock jobb. I alla fall på skolan. Spinningen har jag lyckats byta bort, så att jag inte ska börja för tidigt. För förutom att det är så jävla KUL att instruera så är det grym träning också. Heeeej magstöd! Kommer ha världens abs efter den här våren om jag fortsätter med mina tre pass i veckan, hehe... Så ingen träning imorgon. Men på lördag ska jag & f.d. skolkamrat/kollega Ullis till Loka brunn för träningskurs. Det blir föreläsningar av Anna Lindberg som även ska hålla Core, Åsa Sandell som ska hålla box och så avslutas allt med meditation och yoga på kvällen. Himla mys ska det bli. Tur Ullis också var krasslig så vi är på samma nivå. Sen blir det Dance på söndag med mina härliga danskunder! Just det; kul, magstöd och trogna kunder - det är det bästa :)
 
Funderar lite på vad jag ska hitta på med bloggen. Just nu är det mest dagbok/ventil... Kanske skulle den kunna bli lite roligare för både er och mig. Kanske ny header/design är på sin plats? Ska klura på den...
 
Ha det fint allihop!
 
Kram på er
Allmänt | | Kommentera |
Upp