Sol i sinne brun inne

Så var det väl Sunes pappa sa?
Ja, jag har i alla fall varit utomhus hela dagen (+ i bil och stall såklart, mer detaljer kommer strax!) och ska lägga mig tidigt nu ikväll när jag är ensam hemma, så jag sitter här istället för på balkongen som jag egentligen borde nyttja till fullo när jag är i hemstaden. Just nu sitter jag och lyssnar på lite bra låtar på youtube, bland annat den som snart kommer släppas med Leighton Meester- tjejen som spelar Blair i Gossip Girl & Cobra Starship. Låten heter Good girls go bad.

Veckan började med att jag träffade min barndomsvän Angelica i måndags. Vi tog en lunch på stan och bytte födelsedagspresenter, detta var vad jag fick välja ut (vi har kommit fram till att kläder är sånt som båda behöver och uppskattar, och Angelica hade inte hunnit välja ut nåt så hon tyckte det var lika bra att jag fick välja själv!)
Jag hittade dessutom en gul t-shirt med texten "Daddy I want a pony" och en My little pony och regnbåge på. SÅ klockren! Tyvärr var det bara storlek XS kvar + en i storlek L i rosa men den var inte lika fin... Men de här var ju också klockrena! Och de första rosa plaggen i min garderob - vågen för mig!

På kvällen satte jag mig vid DeGeerhallen/Kråkholmen och läste lite ur en av mina lånade böcker; Hjärnknäppt av Richard Wiseman. Väldigt underhållande och tankeställande bok! Har massor med roliga historier från den, men de får berättas i nästa inlägg då jag förhoppningsvis inte är lika trött i huvudet som nu. Efter mitt sollapande var det dags för danslektion i modern stil. Såå kul! Saknar verkligen dansen- önskar att det kunde finnas något alternativ i Skara som inte var så dyrt. Och samtidigt är det väl bra att jag inte kan göra det, har ju massor annat jag vill göra också: rida, dyka, träna på gymmet. Hur ska man hinna allt då? Prioritering var det...

I tisdags tog jag en dag för mig själv då jag åkte ut till Ågelsjön tidigt på morgonen
Det var helt underbart att få den bästa platsen precis vid vattnet och bara ligga där och njuta av tystnaden. Det enda sällskapet var en ask jordgubbar och boken, återigen. Ända tills efter lunch vill säga. Då hördes helt plötsligt Svennebanan ovanför mitt huvud och en östgötsk röst som sa: "Diu, diu stänger väll inte aaav museiken!" Då packade jag ihop och åkte hem till balkongen. Kvällen avslutades med en balettlektion, och jag börjar redan efter tre lektioner märka skillnad i hur jag arbetar! Som sagt, prioritering...

Och i onsdags var det den stora dagen. Dagen då jag började jobba på Kolmårdens safaripark! Det blev en dag i stallet då jag fick städa ut precis överallt (detta görs såklart varje dag) På eftermiddagen fick jag sitta i bil tillsammans med en av de fast anställda och hålla koll på besökare. När jag sen blev avbytt fick jag gå upp till stallet och hjälpa till att stycka lite djur som slaktats. Ska inte gå in på detaljer, men ja, det var intressant- och jobbigt!
Igår var det en rätt liknande dag: jag började i stallet och fick sedan sitta i bil och säga åt folk att veva upp rutorna (eller är alla självmordsbenägna då de kommer in hos vargarna och lejonen?) Sen fick vi lära oss köra lite maskin och till slut stycka ännu mer köttkroppar.
Idag var det en liknande dag då jag dessutom fick följa med lite ut i bilen och lära mig HUR man faktiskt ska köra den- fort och hänsynslöst! Men det är viktigt för att vi ska kunna komma fram till djur och/eller människor om de inte befinner sig på körvägen. Jag vill ju gärna börja guida och så med en gång, men förstår att jag måste lära mig rutinerna först... Tålamod Annafia. Tålamod. Men på måndag ska jag nog få följa med till Lejonkulan tillsammans med chefen! Nu fick jag dessutom en extra dag att arbeta på söndag.

Återkommer med mer rolig info- och kanske lite bilder från jobbet nästa gång!

Puss & kram på er!
Allmänt | | En kommentar |
Upp