Människan är tydligen ett flockdjur

Förbered er på ett lååångt inlägg med måånga bilder!

Det har varit en väldigt händelserik vecka sedan sist. Blev för det första helt knäpp av att ställa om till vintertid i söndags då jag tydligen gick upp halv åtta istället för halv nio... På eftermiddan åkte jag ut till Elin & fick träffa Danney för första gången. Han var väldigt snäll men ändå lite tveksam till mig, hehe.

I måndags gick jag upp tidigt för att promenera till skolan där bussen väntade på att få ta oss till Skåne för ett fyra dagar långt studiebesök. Första anhalten var KC Ranch Revingehed där alla 1600 kor får ströva fritt på flera hektar mark. Trots att de inte har tillgång till några ligghallar så måste jag ändå föredra det framför alla dessa uppbundna system som fortfarande finns i landet.

En av de söta korna som ägarna visade upp för oss när vi anlände till ranchen. Gillar verkligen färgteckningen!

Revingehed är dessutom ett militärt övningsområde, men det verkar inte korna ha något emot (^^)

På tisdagen åkte vi till Ängavallen som föder upp grisar, får & kor ekologiskt som de sedan slaktar själva och så säljs köttet på deras gårdsbutik. Återigen så blir man så glad av att få se en sån djurhållning. Diggade verkligen ägaren, ska inte gå inte på detaljer i varför, men det borde finnas fler såna bönder!

Lite skillnad i halmmängd mot andra gårdar

Ser ni tungan? Hihi, såå söt!

Ibland säger en blick mer än tusen ord... Jag tycker hon va lite lik Billy faktiskt (^^)

När vi fick komma in i gårdsslakteriet hade vår lärare tagit med overaller till oss alla. Dock i storlek XXL så man var ju inte så jättehet.

Förutom att bli rundguidade ingick det också supergod lättlunch (med tanke på att den skulle vara lätt så vill jag inte veta hur stor en vanlig lunch på deras restaurang är...)

I onsdags åkte vi till Flyinge. Det är alltså där hippologer på SLU utbildas, och så bedrivs avel på alla dessa värdefulla hästar i Sverige. Riktigt mysigt var det att gå där i alla gamla byggnader och stallar.

En vanlig syn på alla byggnaderna på Flyinge: storkbon på taken!

En av alla fina hästar- riktigt fin teckning hade han!

På kvällen testade jag sushi för första gången. Upplevelsen blev väl inte en sån höjdare tack vare att ALLT luktade lax vad jag än testade. Ska nog testa det utan några köttätare i närheten nästa gång. Lax är kattmat i mina ögon... Vi bodde på en kursgård i Höllviken hela veckan, vilket resulterade i att alla kläder i min väska blev fuktskadade och att vi åt ute tre kvällar på rad. På tisdagen testade vi dessutom spa-avdelningen med bubbelpool, simbassäng och ångbastu. Lyxigt värre!

Sista dagen åkte vi till ett viltskadecenter på ett kortbesök innan vi åkte hem till Skara igen.

En av de få djuren som var på centret: en liten kotte =) Fick under besöket flashback från när jag var liten: jag har ju blivit biten i stortån av en igelkotte för tusan!

Gårdagen var inte min dag. Vaknade och insåg att det inte fanns något vatten i min lägenhet. Så jag åkte till bibban för att låna hem lite böcker. Och bibban var stängd. Så jag åkte hem och tänkte att jag kunde bestämma mig för vilka böcker jag vill beställa till nästa kurs ändå. Och när jag väl bestämt mig så var de böckerna "Tillfälligt slut" och "Utgått ur sortimentet". Tack för den. Beställde en del andra böcker inför exjobbet, bara för nöjes skull och så en liten hemlis hehe (^^) Dagen avslutades bra med lite gym + Center och så tacos & glass framför Idol på kvällen.

Hela helgen är det kurs i Viltrehabilitering, så jag har suttit i skolan även idag. Imorgon är det inte en lika lång dag, men ändock... Hade tankar på att kanske åka och simma, vi får se hur det blir med det.

Återkommer med ett mindre dagboksliknande inlägg inom kort, har lite tankar som måste ner på tangenterna!

Kram på er sålänge
Allmänt | | Kommentera |
Upp