Freedom..freedom..freeeedoooom!

Nu har jag massor att uppdatera om innan jag ska titta på Gossip Girl:

I onsdags gjorde jag precis allt som jag planerat: läste ut dykboken, åkte och handlade (och träffade självklart en av ledarna från gymet när jag stod där med alla onyttigheter i kundkorgen..hrm..), lyssnade på Kenyaberättelsen (och fick ännu mer beslutsångest om huruvida jag kan åka eller inte trots att jag i princip bestämt mig för att inte göra det..) och fick min färg på SDI-föreläsningen. Precis som jag trodde så är jag rätt grön: blågrön med dragning åt grönt i jaget och hoppar över till att bli rödgrön men fortfarande med dragning åt grönt i konflikt. Man lär sig väldigt mycket om sig själv bara av det! På eftermiddagen åkte jag hem och storstädade lägenheten och varvade ner inför tentan genom att titta på alla fina kort från vår fotosession med hästarna =)


Det här är  en av mina favoritbilder, då både jag & Faxe ser lite busiga ut!
Foto/copyright: Elin Svensson

Så i torsdags var det dags för sista dagen i skolan och framförallt Tenta i kursen Genetik och avelsarbete. Puh. Jag hade laddat med min hallonchoklad som sagt för att jag var förberedd på att köra fast ett par gånger och peppa mig själv. Men, hör och häpna: det hade inte behövts! Vågar vara så självsäker så jag faktiskt kan säga att det gick bra!

Efter tentan fixade jag iordning det sista inför höstterminens start, lyssnade lite på Jaanas redovisning av sitt exjobb och sen var det kursvärdering med fika på schemat. Efter det blev det många kramar och hej då innan jag & Elin (a.k.a. Svenne) åkte ut till stallet. Vi tajmade in uppehållet rätt bra, men det blåste fortfarande rätt mycket, vilket gjorde det problematiskt emellanåt. Vi utforskade nämligen lite nya vägar och en av dessa var tydligen en del av en tipspromenadrunda där det fanns massor med läskiga lappar uppsatta. Så ni kan gissa att jag fick kämpa lite då min 800 kilos-klump bestämde sig för att det var jobbigt att gå förbi dessa.

På kvällen blev det i alla fall att börja packa lite smått, både inför hemresan och inför Göteborgsresan. Så klockan elva i fredags morse styrde jag & Lisen min vita bil mot Liseberg! Det var en helrolig dag med karusellåkning i nästan alla karuseller. Förutom det åt vi god mat, åt Ben & Jerrys och tittade på Panda Vision. Jag skrattade också åt att en av leksakshästarna som man skulle kasta morötter åt hette Skuggfaxe (^^)

Väl efter Liseberg blev det några dötimmar att fördriva på egen hand då Lisen åkte till Lysekil och jag skulle invänta Mr Brandman. Så jag satte mig i en park vid Avenyn, läste Slumdog Millionare som jag köpt på Pocketshopen tills det blev för kallt och satte mig sedan i bilen där jag somnade. Blev väckt av telefonsamtalet som bestämde var vi skulle ses. Det blev en liten promenad innan vi hamnade på en servering på Linnégatan för ett glas vin och lite småprat. Resten av kvällen var väldigt trevlig och mysig. Mer säger jag inte...

Igår styrde jag bilen norrut på E20 för ett stopp i byn där jag packade in de sista grejerna innan jag kunde fortsätta hemåt. Istället för att vara organiserad och prioritera de viktigaste sakerna man kan tänkas behöva under de 3 sommarmånader man ska vara hemma så packade jag in i princip allt jag kunde i bilen. Puh. Det känns idag ska jag säga er! Och bilturen hem var nog något av det längsta jag upplevt i hela mitt liv. Om det känns som en evighet innan man släpps ner i Höjdskräcken så måste detta vara evigheternas evighet. Till slut kom jag i alla fall hem till grabbarna. Det blev en kväll med tacos och en promenad ner till sjön där grabbarna fick simma lite.

Idag har jag legat ute i solen och läst ut boken, sen har mamma firats med en nyckelring med ett lejon (som hon döpte till Pelle!) och vi har åkt både till farmor och mormor. När vi kom hem på kvällen bestämde jag mig för att jag minsann skulle bada. Sagt och gjort så blev det årets första dopp vilket var underbart härligt!

Nu har jag drygt tre veckors frihet innan jag börjar jobba. Men imorgon börjar dykkursen så jag ska in och betala för den och framförallt flytta in alla saker i lägenheten. Och på kvällen efter dykkursen kommer Pelle flytta in (inte nyckelringslejonet alltså utan kombon/kollegan) Förutom detta ska jag nog snorkla lite i veckan och passa på att träffa lite vänner :)

Återkommer med mer info då jag har någon att dela med mig av!

Puss o kram på er alles
Allmänt | | Kommentera |
Upp