Sharkbate oh ah ah!

Alltså jag är så trött att jag inte ens vet vad jag ska skriva för rubrik... Ni som fattar är i alla fall varmt välkomna. Ni andra får väl tycka att jag är knäpp och bara fortsätta läsa.
 
Det är sjuuuuukt mycket som händer nu. Mycket som snurrar framförallt. Håller fortfarande på att lära mig allt på jobbet; hur det funkar, vad man får (och framförallt inte får) göra och nöta in allt om djuren. Hade min första lektion och rundtur i måndags och tror det gick riktigt bra =) Fast måste påminna mig själv om att jag ÄR äldre än kidsen, som när jag erkände att; "Varje gång jag går förbi geparden måste jag nynna på typ 'Rosanna' eller nån annan låt av Toto för att nöta in vad det är de heter!" varpå ungarna säger... nada. Just de, de har nog inte koll på den gruppen. Fail. De skrattade iaf då jag sa att jag gärna skulle vara en klolös utter. Honan blir nämligen matad av hanen då hon diar - vem vill inte ha en feeder liksom? (^^) Har dessutom blivit så arbetsskadad att jag drömmer att jag blir instängd i bakhägnet hos nån av kattdjuren, och vaknar med panik - sätter mig upp och hyperventilerar en stund innan jag inser att jag är på ett hotellrum...
 
 
Idag är jag nämligen återigen hemma efter två dagar i Karlstad. Jag vet inte vad det var med både lärare och elever, men vad vi flummat! Skulle behöva en liten citat-bok för allt som händer. Här är några exempel:
- Jag minns inte ett schmack från första föreläsningen, mer än att läraren vad han än ritade på tavlan kommenterade med ett självsäkert; "Alla ser vad det här är..." och kommer med ett extremt långsökt svar, som t.ex. "Det är mina föräldrar som träffades en nyårsafton 1949!"
- Dagens föreläsare som skulle prata om ungdomskulturer och hela tiden slängde sig med uttrycket "näppeligen" erkände att han kommit fram till att han är livrädd för 28-åriga män som räcker upp handen på hans föreläsningar - för han känner att de frågar bara för att ifrågasätta honom. Åh vad jag ville skriva iväg ett sms då, så klockrent det var. Och ingen fattade varför jag satt och fnissade för mig själv. Suck....
- Värst var ändå vår föreläsning om studieteknik då vi skulle lära oss hur man minns innehållsförteckningen i en bok. Olika platser i aulan skulle kopplas ihop med ord som didaktik, bedömning och politik. Ordet gemensam delades till exempel upp till gem + ensam. "Här sitter hon ensam och då kommer jag med ett gem!" och efter det ballade det ur. Nån som satt där i publiken tyckte att "Didaktik = att dia en tik....?" och när nån sa att "Jo men bedömning, det är ju be om dömning..." varpå föreläsaren blev alldeles röd som en kräfta och sa "Typ... 'Hårdare, hårdare!' - eller NEJ, såna bilder vill jag inte ha i mitt huvud!" Och när man ska nöta in kunskapens äpple så försök inte nöta in det, det är ju ingen nöt. Höhö.
 
Nä vad flumt och dant det här blev. Ser i alla fall fram emot helgen. Imorgon är det jobb då jag förhoppningsvis får träffa min gamla lärare som är på besök med nuvarande elever, på fredag är det jobb + hämta grejer från lägenheten i Linköping, på lördag jobba + flytta in i nya lägenheten och så jobb sön-mån igen. Phew. Just nu delar jag ju en etta med en kollega - och det är iofs väldigt mysigt - men ska bli skönt att ha alla mina saker på en plats igen och framförallt dusch i lägenheten och balkong!
 
Nu ska jag fortsätta mysa med kollegans tisse!
 
Kram på er
Allmänt | | Kommentera |
Upp