"Bra där Ann-Sofie!"

Yeah. Gött att instruktören på Box-passet verkligen börjar känna igen en. Killen jag värmde upp med blev varnad med ett "Nu kommer du få kämpa!" Haha. Va? Med mig? Näru. Men fick honom nog lite svettig allt. Resten av passet gick också bra, då jag fick köra med en tjej istället.

Det har varit mycket aktivitet sen sist, inte bara i träningsväg. Tre pass ridning har det blivit, vissa mer bra än andra (höll på att stå på mulen igår då vi skulle bryta av från galopp.. hm, dags att lära damen att hon inte bara ska köra ner huvudet för att jag ska bli nöjd!) och ett nytt pass Bodypump. När till och med instruktören måste lägga av vikter för att hon blir grön i ansiktet- då är det ett jobbigt pass!

Förra veckan arbetade jag ju mesta delen som lärare i Basmaskin körning, d.v.s. för terränghjuling och traktor. Det var alltså inte jag som sa hur de skulle göra, men jag var med och bedömde betygsmässigt. Riktigt kul och framförallt nyttigt att få träffa elever från andra orter och diskutera bedömning med andra kollegor. Dessutom träffade jag min gamla körskolelärare. Hon kände inte igen mig men ägaren som enbart körde halkan med mig mindes mig! Hon fick lite deja vu då jag berättade att hon kallat mig för Skalman eftersom jag var så seg på både gas och broms emellanåt.

Och i helgen hände det roliga grejer. Jag åkte tillbaka till gamla arbetsplatsen Kolmården igen för att denna gång vara med som representant för "allmänheten". Nya pedagogiska attraktioner ska nämligen arbetas fram på djurparken och då ville de höra våra åsikter. Som tack för detta fick vi guidningar i parken, mat både lördag och söndag och om man önskade boende på Vildmarkshotellet.

Slapp surikat

Noshörning i full kareta på väg mot oss! Bilden tagen genom staketet såklart... Fick klappa dem när de kom fram också, extremt hård och tjock hud har de!!

Catfight

Va gloru på?

Första gången jag ser snöleoparderna på så nära håll!

Bländad amurtiger (redigerad i efterhand om ni undrar varför bilden skiljer sig från de andra, blev extremt ljust genom glasrutan)

Då man går ner i bussen i tigerhägnet (Tiger tour) så får man även se när tigrarna blir matade, vilket självklart inte ska vara det lättaste för dem

Så igår var det dags för ännu fler roligheter. Vi åkte nämligen på två studiebesök med årskurs ett, först till en strutsfarm:

Enligt ägaren kan strutsar bli 3 meter höga. Det ni!

Man kan få mycket mer än "bara" kött från strutsarna som ni kan se. Äggskalen kan man använda och göra lampor och massor annat med. Ett par örhängen fick t.ex. hänga med mig hem! Ska ta kort någon annan dag så ni får se.. Har köpt två grejer till dig pappa :)
Efter det åkte vi till ett vilthägn där eleverna fick se lite dovhjortar, vilket inte är särskilt vanligt! Vi fick också se slakteriet, men bilderna därifrån publicerar jag inte eftersom det syns lite mycket folk. Det märks i alla fall vilka som kommer ha lätt i arbetslivet sen; de som stod och mumsade på lunchmackan medan ägaren berättade hur slakten gick till har de "rätta" generna i sig. Kunde inte låta bli att skratta åt dem lite (^^)

Idag har det varit en seg dag. Sommartiden har tagit ut sin rätt! Ska krypa ner och läsa Brukshunden eller Veckorevyn, himla trevligt att få båda i brevlådan samma dag.

Återkommer då det hänt lite spännande saker igen. Ridlektion på ridskolan på söndag igen till exempel :)

Kram på er
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp