Hur gick låten?

Hade jag varit en RIKTIG bloggare så hade jag skrivit detta för en vecka sen, men nu får det bli när jag sitter hemma i soffan i morgonrock och är bitter över min feber. 
 
Jag måste ju få säga mitt om bidragen i Eurovision. Jag & Jossan satt med telefonerna i högsta hugg under semifinalerna och smsade varandra stup i kvarten med klassiska; "VAD har människan på sig?" - "Låter inte det här som..?" o.s.v. I lördags däremot var det finaldags i goda vänners lag i Göteborg <3 Men, bidragen då.
Österrike Öhm, ja det började ju bra. Not. Som sagt; hur gick låten? Bara super beige.
Estland Det enda jag tänkte på var varför hon dolde sin gravida mage med ett tält? Fint med originalspråk dock!
Slovenien Typisk öst-statsdisco (FÖRLÅT men det är ju sant!) Säger som Grumpy cat; no.
Kroatien Snark. Kanske hade varit roligt men. Den där gruppen som gör om alla populära låtar till liknande stil, till och med DE är ju så år... 99? 
Danmark Helt klart värdig vinnare! En riktig låt och häftigt raspig röst. We like.
Ryssland Sååååå cheesy att jag får laktosmage! Och ironiskt att Ryssland som varit i krig med allt och alla sjunger om världsfred. Häftigt med ljuseffekten mitt i, men de hade kunnat skippa "We shall overcome"-parodin då alla på scenen ska hålla varandra i händerna. Tror de ens på det själva?
Ukraina En tanke. Hade det varit OK att bära in en dvärg på scenen? Varför göra det till en grej att ha världens längsta man som bär in sångerskan? Mycket märkligt. Låten är ändå bara 'Mjä' och det enda jag tänkte på var hur hon dansade överdrivet mycket med vänster arm och hand medan hon krampaktigt höll i mikrofonen med högerhanden.
Nederländerna Me liiike! Nej, hon gjorde ingen show av det. Ja hon stod rakt upp och ner och var inte särskilt uppklädd. Men that's the point! Låten får tala för sig själv. Väldigt mycket musikal över den, men I like it!
Montenegro Tänkte jag först säga att jag inte hade nåt minne av. Men sen kom jag ihåg. Oh jisus. Sex, sprit och tjejer - visst var det det de sjöng om? Skönt att Europa har lite vett i skallen och inte röstade dem vidare.
Litauen Påminde lite om Morissey i rösten. Men ja, han hade kunnat röra på nåt mer än ögonbrynen på scenen...
Vitryssland Stoooor skämskudde! Sluta dansa. Sluta dansa. Sluta dansa. Ska du ha så höga klackar så stå still, eller ha lägre så du kan ta ut stegen. Och ta på dig nåt annat än en fransbikini som det syns att du inte trivs i. Och skaffa en bättre låt.
Moldavien Jag har noll minne av låten. Bara den enorma klänningen. Verkade vara ett tema i år.
Irland Ironiskt att ett land sjunger om att kärlek är det enda som överlever, medan ett annat sjunger att kärlek dödar om och om igen. Och årets slogan var "We are one"? Ironiskt som sagt. 
Cypern Men alltså ännu en ballad? What's up with that? Noll minne av den. 
Belgien Som sagt, kärlek dödar enligt denna sångare. Tyvärr satte sig låten. Men dansarna kunde ju även här haft liiite bättre koreografi. Som en dansvän skrev på FB; "De dansar som att de har mensvärk!"
Serbien Noll minne av låten, men cupcake-klädseln minns man ju. Förstår inte riktigt. Men förstår att de inte gick vidare iaf!
Lettland Åh, vad, dåligt! Låter som att de mixat ner låten till ett lägre BPM än vad det var tänkt från början (hej arbetsskada? För er som inte vet; BPM = beats per minute)
San Marino Noll minne av denna med. Som sagt, FÖR många ballader! 
Makedonien Oh hjielp. Vad var detta? Blev rädd för kvinnan. Och ingen bra låt heller. Mycket schizofrent.
Azeba...Azerbaj...Aze... The country with a city called Bakuuuuu Rätt så plain låt. Men det räddades ju av gubben i lådan och tjejen som hade en klänning med ryggrad (kinda cool). 
Finland Ja Katy Perry var det verkligen, men HEJ 80-tal kom och hämta din låt! Och varför ska det fortfarande vara en grej att nån kysser nån annan på scenen, oavsett kön? Var det inte 2013?
Malta Happy doctor! Återigen plain låt, men de var ju glada i alla fall... 
Bulgarien Sjöng de om champinjoner? Åh vad dåligt. 
Island Jägarliv, jägarliv. Eller ett jävla liv? Nä, den var fin men återigen för många ballader och plain på scenen.
Grekland Jag kunde väl ha räknat ut med blåsan på min lilltå att de här skulle gå till final och placera sig högt. Skönt att de inte vann iaf. Som Petra Mede sjöng i mellanakten så håller vi en tävling som är för dyr för alla att arrangera...
Israel Noll minne av låten. Vet bara att det såg ut som Sarah Dawn Finers karaktär Linda från EBU. Fast med en enorm cleevage. 
Armenien Var tydligen skriven av nån Black Sabbath-snubbe. Och det märktes att de ville vara tuffare än de var. Kunde inte Ralf fått sjunga låten så hade den blivit awesome?
Ungern Ooooh HEJ LSD-tripp! Om man blundade var det ändå rätt behagligt. Men de tecknade figurerna i bakgrunden gav mig mardrömmar...
Norge Låter lite som en Bond-låt, men I like it! Skönt att hon diggade LITE och inte bara stod still också.
Albanien Låten hette tydligen Identitet men hörde dem aldrig uttala det ordet?? Början lät iaf som "In the name of love (Pride)" av U2 blandat med "Born in the USA" med Brucarn. Ralf hade fått sjunga den här med om han ville!
Georgien Märktes att det var Gson som skrivit den. Trodde den skulle gå bättre, men som sagt. Ballaaaaader.
Schweiz De här ville jag ha i final! Så himla söt gubbe, och behaglig låt det med. Fast gubben var bäst :)
Rumänien Nästan lika läskig som Roger Pontare-tanten från... vilketlanddetnuvar. Fattar inte hur och varför det gick hem? 
Sverige Vet ni vad. Det var faktiskt skönt att vi inte placerade oss högt. För det var LITE mycket hybris inför ESC, om att vi skulle vinna två år i rad etc. Tycker dessutom inte dansarna gjorde ett överdrivet bra jobb på scenen. Varför en platå att stå på? Och varför denna bleka klädsel? Njä. Better luck next year.
Frankrike Såg ut som Courtney Love. Minns såklart inget av låten. Lite schizo återigen med en stil på sångerska och en annan på låt.
Spanien Har jag inte heller nåt minne av. Fast just det, enorma gula klänningen ja. Och irländska stilen. Why? Låter som nåt man hört förut?
Tyskland Cascada kan bättre än så. Varför stå längst upp på en trapp 90 % av låten? Hör inte hur den skulle kopierat Euphoria, låter mest som hennes andra eurodiscos.
Storbritannien Minns bara att det var Bonnie Tyler, men inte nåt av låten. Men OM jag minns rätt så var ju inte rösten helt hundra heller. Det SKA vara lite rasp när det är hon som sjunger ju. 
Italien Det största frågetecknet av dem alla! Hur fick de alla sina poäng? Som vilken Eros Ramazotti-låt som helst. Snark.
 
Så. Nu ska jag lägga mig raklång och läsa lite igen. Läste ut Mari Jungstedts senaste (Ja mamma det har kommit en ny!) imorse. Har ju en del här hemma att bläddra igenom som tur är medan febern får lämna min kropp. Hoppas jag är tillräckligt kry till imorgon då vi ska på studiebesök med alla elever.
 
På återseeende. Kram så länge
Allmänt | | Kommentera |
Upp