Motsatsen till skrivkramp?

Åh vad det kliar i fingrarna!! Vill skriva, har så mycket tankar som snurrar i huvudet som jag vill få ner på pränt. Åsikter, känslor, reflektioner och iakttagelser som jag samlat på mig. Men en vecka på mitt sportlov har snart gått. Och jag har ägnat det åt att jobba på gymet/förbereda pass, träffa vänner och bara vara här hemma hos grabbarna. Har även skrivit upp att jag ska göra en av mina kära skoluppgifter nu när jag har gott om tid, men det får jag antagligen ta tag i någon av de dagar som återstår. Är alldeles för tjurskallig för att ta tag i den, då det är något vi redan gjort en gång - men nu ska göra igen fast med ännu mer detaljer, utan att ens ha fått respons på första uppgiften! Som sagt, tjurskallig. Fast jag är åtminstone medveten om det... Och då är det väl åtminstone lite okej?
 
Sen sist då. Så har jag färgat (hrm, intensivtonat!) håret rödare igen, med hjälp av min kära kollega Challe. Har insett att det är SÅ mycket smidigare att få hjälp, speciellt med ett sånt kalufs som en annan besitter...

Från tisdagens shoppingdag med Milla. Som alltid får man te i soppskålsstora koppar på Skafferiet i Norrköping :)
 
Vardagen rullar på som vanligt med lärarjobbet, passen på gymet och den egna träningen. Nu har jag kommit in i den ordentligt också - senaste benpasset var inte att leka med!
- Squats med kettlebell
- Utfall med ojämn vikt (nästa gång blir det med vridning istället för sneda magmusklerna),
- Hopp med djupa squats på stepbräda
- Tåhävningar på stepbräda
- Bäckenlyft med fötter på pilatesboll
... (öhm.. namn på nästa övning?)
- Ligg på samma sätt som vid bäckenlyft men dra in pilatesbollen mot rumpan iaf - it's a killer!-
- Rumplyft (stå på alla 4 och kicka bak med benet, antingen rakt eller böjt, med raka armar eller på armbågarna)
- Jägarvila i sets om 1 min (SKA ökas!! Antingen i tid eller med vikt i knät)
Jag vet att man sett ett samband mellan skrytiga inlägg/uppdateringar på sociala nätverk och personlighetsdrag åt det psykopatiska hållet, så ska inte säga hur gött det känns i kroppen utan nöjer mig sådär, hehe...
Imorgon är det dags för spinning igen i alla fall, och på lördag ska vi ha event på jobbet där en av punkterna på schemat är "Träning".... Jag som hade tänkt ladda inför söndagen, då jag både ska ha en av timmarna på vår Vasaloppsspinning (en av de jobbiga, 9-10. Tur jag laddat med grym rockmusik) OCH en halvtimme efter jag klivit av cykeln hålla i Just dance som vanligt. Phew. Får se hur jag mår på söndag vid 11.30. Kul ska det bli i alla fall! Jag som hatat spinning en gång i tiden har insett hur kul det kan vara, bara man har rätt musik och får rätt pepp/guidning genom passet... eller får hålla i det själv ;-) Ironiskt att jag får positiv respons för att jag har "bra musik" på mina pass när låt #2 senaste passet var Sean Banan med Skaka rumpa (^^) Måste ju finnas lite ASS och humor med och inte bara untzuntzuntz!
 
 
På tal om nåt helt annat så spenderade jag dagen hos min f.d. klasskamrat Natta tillsammans med grabbarna. Vi hade planerat en play-date med våra nu 10-åriga grabbar och hennes 4-åriga schäfer Ture. Jo tjena. Mina etologikunskaper sattes verkligen på prov. De kom inte alls överens som vi planerat, utan från första hälsningen (som vi tyvärr klantade till - även solen har sina fläckar) var det gruff och missförstånd från båda håll. Som tur var kunde vi studera hundarna och komma med idéer på hur vi kunde lägga upp vår lilla "träning" så att de kunde vara i närheten av varandra utan att ge varandra evil eyes. Det sista vi gjorde innan jag rattade hem var att kasta snöboll åt hundarna fast på varsitt håll så att de ändå skulle ha en positiv upplevelse av att ha den andra i närheten. Får se om vi får möjlighet att träffas nåt mer, tror det är nyttigt för båda hundarna. Men det får ta sin tid, som med all djurträning! No quickfixes här inte.
Billy satt såhär hela bilfärden, knashund...

Wille står och spanar ut över Bråviken innan det sista "träningspasset", älskade underbara hund ♥
 
Får se när nästa inlägg kommer och vad det kommer handla om. Har en del jag vill skriva som sagt!
 
Ha det så fint allihop.
 
Kram på er
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp