Jag + Bekväm = sant!

Igår fick jag nyckel till lägenheten i Linköping så hela gårdagen och dagen idag har gått åt till att flytta in grejer. Idag tog vi dessutom en tur till Ikea för att köpa både möbler och mindre grejer som behövdes. Igår kväll satt jag och kollade upp allt som behövdes med artikelnummer och var man kunde hitta det. Fast enligt Ikeas hemsida var köksstegen/pallen Bekväm slut, så jag blev lite besviken för jag behöver en bra pall som man kan stå på utan att vara rädd för att ramla ner och som ändå räcker rätt så långt upp. Så när jag och pappa hade plockat ihop allt på listan fick jag syn på.. Bekväm! Där stod den, i flera exemplar mitt bland plockhyllorna! Lyckan var total. Tydligen blev jag lite för lyrisk för pappa började hyssja på mig. Han sa att jag lät ungefär som om jag hittat en godispåse... Men hallå, en sån här för 99:-, kan man bli annat än glad?

Jag hade ju dessutom bestämt mig för att ha en 160 cm bred resårbotten istället för två 80 cm-madrasser som jag hade senast jag hade en bredare säng, för man vaknar alltid i skåran och det blir lätt tjafs med karlar för de vill ju inte heller sova där så man ligger där på varsin sida om Grand Canyon och muttrar för sig själv. För nä, en dubbel-bäddmadrass ovanpå hjälper inte. Men, för att komma till poängen. En 160 cm bred resårbotten är svår att transportera. No shit Sherlock. Det slutade med att jag fick krypa in i kärran och hålla upp madrassen, för att den inte skulle klämmas eller knäckas, medan pappa fällde ner kåpan helt och jag sedan fick åla mig ut genom det lilla hål som bildas då man fäller ner bakre skärmen. Vet inte vad de där delarna av en släpkärra heter egentligen men ja, jag blev förvånad över att jag kom igenom där! Måste ju vara smalare än jag tidigare trott...

Och ja, på tal om kärra så körde jag bil med släp för första gången idag- både ner till Linköping och hem! Har ju kört traktor med släp tidigare men att köra med bil var lite annorlunda. Var tvungen att öva för imorgon ska jag & mor åka till metropolen Motala för att hämta det där köksbordet & stolarna. Sen är alla möbler på plats, om än fortfarande vissa i omonterad form... Och på måndag börjar jobbet! Iiih, nervöst!

Nu ska jag snart nanna så att jag kan ta mig upp tidigt imorgon, måste ju börja ställa om dygnet lite så att jag kommer upp på måndag morgon!

Kram på er
Allmänt | | Kommentera |
Upp