Att bli istället för att vara?

Hela tiden, överallt, ser vi dessa budskap. Framförallt är det tidningarna som skriker ut vad vi ska bli;
"Så får du... smalare ben/plattare mage/bättre sex/mer pengar" und so weiter. Jag konsumerar väldigt många olika tidningar (väldigt motsägelsefullt med tanke på vad som finns på modesidorna emellanåt) men tycker de börjar likna varandra mer och mer. Hela tiden ska man ändra sig för att få något bättre. Små slamkrypare smyger sig in i texten för att övertala oss om att "Jo! Det ÄR för ditt eget bästa!" när man kanske egentligen har det bra från början? Alla dessa budskap om att vi hela tiden kan få något bättre kan jag tänka mig är en anledning till folks olycka. För alla har inte slanka, lena, bruna ben eller helt underbart sexliv. Let's just face it. Läser man dessa artiklar får man ju intrycket av att det nog inte var så perfekt som man trodde, det kan ju uppenbarligen bli ännu "bättre"- vad det nu än gäller. Varför inte bara vara sig själv och faktiskt vara nöjd med den man har? Bli lite buddistiska for f*** sake... Visst är det intressant med lite beteendevetenskapliga analyser emellanåt, men nu är det makeover på i stort sett hela vårt liv, både det fysiska och psykiska. Bättre att vara sig själv i det läget, eller vad säger ni?

Annars rapporteras det ju om viktiga saker som händer i världen också... Till exempel att Barbara Streisand kommer till Sverige för en konsert där biljetterna kostar 5000 kronor, Jordan vill bli oskuld igen och ska tydligen operera om sig "från topp till tå", Lina gör "mjukporr", Gynning skriver erotiska noveller och Lindsay har haffats med kokain i bilen. Som sagt; viktiga saker... Själv rycker jag åt axlarna åt de förstnämnda artiklarna. Lindays kokaininnehav däremot undrar jag ens varför det är en nyhet. Min första tanke när jag såg Hilton o co på bild var; "Och vad är det där för nerdrogade fjollor?" För är det ingen annan förutom jag som reagerat på att ögonen inte riktas rakt framåt på varenda bild som cirkulerar i media på dessa "drottningar". Så jävla högt sätter jag dem inte så jag kallar dem drottningar; har man sån brist på hjärnceller att man använder droger hamnar man långt ner på statusstegen. Men är det kanske det man måste göra för att få uppmärksamhet? Om man nu väljer att vara så dum.

När man listar statusen bland 100 olika yrken står inte telefonist med på listan. Antar att jag har ett ouppskattat arbete?
                                                               image14

Nu ska jag i alla fall ner på stan och fika med Millchen. Blev inget fotande idag p.g.a. det dåliga vädret, så blir lite shopping istället.
~ Present till Angelica som fyller 22 år
~ Studentpresent till Elin
~ Rött nagellack till balen på fredag
~ Halsband, även det till balen
Efter det; dansaerobics och sen hem och mysa ♥

                                                          image13
                                                                Må väl och ta hand om varandra!
                                                                                   Puss på er!

Allmänt | | Kommentera |
Upp