Inte ens med hammare och spik?

Igår var jag hos ortopeden och hade egentligen bara tänkt få några nya skoinlägg. På köpet fick jag den klassiska känslan av "Hur fan blev det ens nåt av mig då mamma och pappa satte ihop sina X-kromosomer?!" De måste försökt lägga ett pussel där bitarna inte passat och hamrat ihop dem med spik i ren envishet. "Alltså det här går inte, det blir ju alldeles skevt..." - "Skitsnack! Hit med Karlssons klister & silvertejp!" sa molekylerna, enzymerna och allt som är inblandat när man blir till.
 
Först och främst är jag glad att ortopeden inte uttalade sig om mina tår. Jag brukar roa mig då jag tar fotbad med att sitta och vicka på dem medan jag med tillgjord röst deklarerar; "ET Phone home". Det kanske ger er en rätt talande bild om hur de ser ut? 
Det är ju inte bara en karl som tittat ner på ens fötter då man varit barfota och stått så ett tag innan det kommit fram ett; "Eh...vad...vad är det där?" Man känner sig otroligt sexig då. Förklaringen ligger i att mina fötter växte 3 storlekar på en sommar men jag vägrade inse detta. Och trängde ner dem i för små skor. Fram tills för några år sedan vägrade jag också inse att jag faktiskt har en storlek större än den största i vanliga affärer. Men nog om tårna.
 
För när jag visade mina fötter kom det ett förvånat; "Oj!" från ortopeden. "Du har ju i princip ingen hålfot på vänster här!" - "Eh, näää" - "Ställ dig upp så får jag se... Oj oj...(petar och vrider sig runtom ankeln för att beskåda eländet från alla håll och kanter)...ojojojojoj..." Efter lite mer petande och hummande frågade han om jag inte hade ont. Påpekade att jag haft gallsten så allt i jämförelse med det är bara ömt. Inte ont. Man lever med det då man kan gå, stå, sitta, ligga, andas och hålla andan utan att få dödsångest. För det är så gallsten känns. Mina skeva fötter gör mig dessutom kobent, och det i sin tur påverkar bäckenet som gör att jag tiltar framåt och påfrestar ryggen där jag ju redan hade min andra diagnos. Inte konstigt man är singel? Hur ser det ut när jag går egentligen? Måste ju vara som värsta koreografin av Sonya Tayeh (ni som sett So you think you can dance fattar vad jag menar)...
 
Nåväl. Vet inte hur ni fredagsmyser? Jag kom hem från jobbet och fick städa hela badrummet (jag är en etolog så jag vet att kattf*n inte hämnas för att jag skaffat en kattlåda med kanter för att hon INTE skulle kunna sprätta sand överallt, men man undrar ju i vilken bok man hittar förklaringar till hennes beteenden emellanåt), och när jag väl tänkte sjunka ner i ett varmt skönt bad så var det iskallt. Så jag sitter här och luktar häst efter dagens praktikbesök en LITEN stund till. Sen blir de glass. Omnomnom.
Allmänt | | Kommentera |
Upp