Gott Nytt 2011

Nu sitter jag framför brasan och luktar ko och ska som vanligt sammanfatta året 2010. Ska först och främst visa hur kul grabbarna hade igår på vår långpromenad:

Där är den jäveln...

Och så säger de att man inte ska skaffa två hundar samtidigt för att de kommer bli för lika?

Idag var det dock Snurre som fick sitta modell då han själv satt och lurpassade på fågelbordet:

Efter det åkte jag & grabbarna iväg till Elin som planerat och tog en långpromenad i snön. Jag fick även ta en titt i lagårrn och hälsa på lite kor (därav doften som jag tog med mig hem- vilket jag bara tycker är mysigt!) Alltid lika kul att träffa gamla klasskamrater från EoD, främst för att vi är överens om så mycket och tänker lika om nästan allt. Hoppas vi kan genomföra vår lilla återträff i Göteborg nu i januari med fler klasskamrater :)

Men, nu till inläggets viktigaste del. Det har ju blivit en tradition att sammanfatta året den 31 december varje år i bloggen redan sedan bloggen startade 2007.
Januari var fyllt med plugg (etologisk studie, uppstart av antrozoologikursen och även examensarbetet), studentinformatörsutbildning i Uppsala, träning och så träffade jag N hemma i Norrköping.
I februari åkte jag till Göteborg & Lidköping för att arbeta som informatör, medverkade på alumnidagen, startade igång examensarbetet ännu mer intensivt, studiebesökte Katt- och Hundstallet i Stockholm, åkte hem och hälsade på N så ofta jag kunde, medverkade på Göteborg Horse shows Eurohorse-mässa & andra studiebesök ställdes in och klasskamrater blev fast på andra sidan landet på grund av snökaoset.
Mars månad innebar istället informatörsjobb hemma i Norrköping, klassen besökte byns högstadium för att få se deras djurrum och åkte norrut för att besöka Delfinariet & Hundcampus medan jag rattade vidare norrut för en intervju på Furuviksparken, ännu mer mys hemma med N och introducerande till hans vänner, dansåterträff hemma i Norrköping, blev kär i Tim Burton's Alice i Underlandet, fick besked om att jag inte skulle få jobba på varken Kolmården eller Furuviksparken till sommaren och bröt ihop och kom igen... typ.
Under april la jag ut lägenheten i Skara på annons, pluggade på som tusan med exjobbet, åkte på arbetsintervju i Kalmar för jobb som djurvårdare på en kamelranch på Öland, jag blev huxflux singel igen, firade Valborg med Lisen & Gustaf och sökte ännu fler jobb.
Maj inleddes med att se på kobetessläpp, sedan gick jag på bio med Lisen, rattade ner till Malmö för att gå på intervju för jobbet som naturbrukslärare där, pluggade massor på exjobbet, tränade, hade återträff med studentinformatörerna i Uppsala och avslutade månaden med att gå på examensbal med klassen.I juni redovisade hela klassen sina examensarbeten för varandra (jag fick även redovisa en extra gång för de som läste om djurparksdjur) och vi tog just examen. Jag fyllde 23, flyttade hem till grabbarna, gick på arbetsintervju två gånger och fick ett av jobben. Boende började letas i Linköping och jag fick till slut napp och jag började ta danslektioner i jazz, balett & modern igen. Då jag inte letade boende eller låg på altanen och solade så satt jag och översatte mitt examensarbete för vetenskaplig publicering. Återförenades med min gamla klasskamrat Jossan & gick på bio med Lisette för att se Eclipse, en upplevelse över det vanliga (d.v.s. fjortisarna som sa "Lol" istället för att faktiskt skratta åt filmen...)
Juli
startade med arbete på IAHAIO-konferensen i Stockholm och massor av intressanta föreläsningar, ett besök på Skansen, dansen fortsatte, jag besökte gamla arbetsplatsen Kolmården med herr H, myste vid Ågelsjön med vänner, jag & de gamla klasskamraterna som jobbade på Kolmården firade Hedda som fyllde 30, shoppade möbler till nya lägenheten och förberedde mig mentalt för arbetet.
I augusti startade arbetet med en braksmäll (introduktionsutbildning, leta praktikplatser, elever som börjar och slutar på en och samma gång och massor med namn att lära sig), jag flyttade in i lägenheten, kusin Mia gifte sig i S:t Annas skärgård, jag (och Lina) tonade mitt hår mörkbrunt igen, skaffade medlemskap på gymet i stan, besökte augustifesten med mina tjejor och såg på fyrverkerierna med herr R, gick på föreläsning med Hundcoachen och började prata med herr T för första gången.
September
fylldes med jobb, träning och första afterworken med arbetslaget, var på tjänstehunds-SM, åkte på studieresa med alla ettor på naturbruksprogrammet och avslutade månaden med att för första gången i hela mitt liv vara så sjuk att jag fick stanna hemma från jobbet!
I oktober fick jag ett jobbigt besked som ledde till en vändpunkt i livet och jag började ta tag i träningen ännu mer, åkte till Kolmården på föreläsning om snöleoparder, på jobbet åkte vi på mässa till Elmia &  privat började jag träffa herr T mer och mer.
November
var även det jobbfyllt men inleddes med en konferens i Stockholm med SBK, skolan hade konferens på Vildmarkshotellet under elevernas höstlov och jag fick vara med om mitt första föräldramöte, jag åkte med på studieresan till Uzbekistan och mådde dåligt en tid därefter och avslutade månaden med att besöka Nordens Ark för en rovdjurskonferens.
December
inleddes med att åka på hundkonferens i Stockholm, jag fick lite ledigt från jobbet efter att ha åkt till Hundmässan i Stockholm med mina elever och firade jul och nyår hemma hos mor och far, jag & T bestämde oss för att vi är ett par på riktigt, min vän Marie blev mamma och jag sökte till en del kurser på universitetet till våren och ett extrajobb.

Men, mina vänner- imorgon är det ett nytt år och då får vi se vad som händer. Mitt nyårslöfte till er är som sagt att bli en roligare bloggare igen. Märker nu när jag går igenom inläggen från året att jag har fått färre och färre inlägg under senare delen av året. Klart man måste fokusera på sitt arbete men har ju inte så mycket att se tillbaka på såhär i efterhand, tyvärr.

Nu återstår två lediga dagar innan jag ska återvända till jobbet. Kommer antagligen hända mycket kul det här året, hoppas på det i alla fall. Ska ägna min uppmärksamhet helt åt herr T och våra spel nu :) Om några timmar öppnar vi champagnen.

Gott nytt år på er mina vänner, vi hörs igen nästa år!

Allmänt | | Kommentera |
Upp