Längsta blogguppehållet ever

Jag vet att jag ofta skriver att det var längesen men nu skäms jag ju på riktigt. Nästan en månad utan uppdatering och det skyller jag helt och hållet på jobbet! Jag får sitta och titta i kalendern för att komma på vad jag gjort förutom att jobba just nu. Det är nu halva tiden kvar av min anställning innan skolan börjar igen så jag antar att det kommer hända mycket saker innan jag slutar.

Första veckan var i alla fall fullspäckad med roliga händelser: det föddes lejonungar och vi fick nappa stenbocksungar bland annat. Jag lärde mig tala i komradio och skrattade gott åt vissa utrop:
"En gäst har tappat in sina solglasögon hos surikaterna, kan någon komma och assistera..?"

Björnarna har så jäkla skön stil!

Andra veckan var stekhet och inleddes med att bossen åkte med oss till Tropicariet och köpte glass på arbetstid. Ibland har man det ju bra! Jag agerade hundvakt på mina lediga dagar och fick min ormfobi återuppväckt då jag & grabbarna simmade på en orm mitt i vattnet! Så rädd har jag nog aldrig varit i hela mitt liv som då när den kom simmandes över min arm. Jag misstänker att grabbarna, som trots allt är labradorer och vill bära på saker, bet tag i ormen när den simmade förbi och att det var därför den fräste till åt dem. Man har ju hört att de inte kan bita i vattnet, men man blir ju ändå lite skrajsen.

Passande nog tog jag också min Advanced Padi Open Water Diver-kurs på helgen. Vi åkte till Storalund vid Vättern och genomförde 5 dyk på två dagar. Jag fick bevisat för mig att jag är en riktig mattenörd då jag nere på 28 meters djup då jag först fick testa om jag påverkades något av djupberusningen genom att skriva mitt namn. Det gick ju bra, trots att det var kallt, och sen fick jag räkna ut ett enkelt tal. Instruktören muttrade att jag skulle få lite roten ur nästa gång (^^)
Det är riktigt fint vid Vättern! Får nästan lite "utländsk" känsla av vattnet!

På jobbet var det också jätteroligt för vi fick de nya vargvalparna! Alla heter Varg fast på olika språk och är urgulliga. Än så länge är det bara de ordinarie som får gå in till dem men vi var i alla fall med när de anlände.

Jag tyckte bäst om Amaroq- Varg på Inuit/grönländska

Förra tisdan var det lite partaj hos arbetskamraterna Johanna & Emma som bor i en stuga inte långt från arbetsplatsen. Riktigt mysigt och kul var det, men de flesta kom sent eftersom det var rekorddagen hittills. Det roliga med arbetsplatsen är att precis alla umgås trots att det är lite spridning på ålder och arbetsuppgifter. Man blir som ett litet team helt enkelt.

Här är hela gänget- Crille fick den bästa sittplatsen vid barnbordet ^^

Dagen efter var det dags för partaj igen, fast då hos min gamla klasskompis Carro utanför Linköping. Gott snacks och trevligt sällskap hela kvällen. Eller ja, så länge alla var där. Sen satte vi oss och tittade på den gamla fjärilsfilmen. Herregud vad jag skrattade, jag hade helt glömt bort sekvensen där Björn replik "mätare" har klippts ihop ett x antal gånger efter att man fått se texten "Vissa dagar trodde vi att vi hittat massor med ovanliga fjärilar, men..." Åh, det var tider det!

I lördags var det så dags för riktigt partaj med Mary & Lisette. Självklart fick jag jobba över eftersom det var fullt med folk igen, men jag skyndade mig på så gott jag kunde. Detta gav resultat, tillsammans med den näve chips och den alkohol jag drack, i att jag fick asont i magen. Så extremt typiskt att det allid ska bli så när man väl bestämt att man ska gå ut. Suck.. Men jag hade riktigt kul i alla fall! Träffade en hel del människor jag kände och dansade som en tok då Sean Kingston's låt "Fire burning" spelades!

Jag, innan jag fick ont i magen...

Dagen efter mådde jag sisådär, den onda magen hade kommit tillbaka så jag fick köra fort som tusan för att komma hem till grabbarna. Det blev en kort visit då jag åkte tillbaka in till stan på måndagen för att lämna en bok på bibban och tvätta alla smutsiga kläder som jag samlat på mig.

De följande två dagarna denna vecka har fyllts med jobb. Och igår var det rekord igen så att gästerna fick parkera sina bilar inne (!!) i parken!!
Trivs riktigt bra nu när jag kommit in i alla arbetsuppgifter och kan göra saker självständigt, mer eller mindre. Jag hade extra roligt igår då jag satt i bil och hörde ännu ett konstigt utrop på komradion:
"Ja då har vi en gäst som tappat in sina kryckor..hos dohle...kan någon hjälpa till?"
Som ni säkert misstänker så överlevde inte kryckorna. Ni som varit på djurparken kan också hjälpa mig i att svara på hur (!) man lyckas tappa in något hos dohlerna.. =)

Så idag har jag en ledig dag framför mig. Jag ska kanske träffa Ida (och Marie) ikväll. Annars ska jag bara njuta av att få hålla mig ren och faktiskt vara för mig själv idag. Det där med renheten kanske ändras då jag ger mig ut på promenad snart, men det är i alla fall svett istället för bajs och blod jag får på mig.

Jag lovar att det inte ska dröja lika länge till nästa uppdatering =) Fler bilder finns på bilddagboken för er som missat dem!

Ha det gott!
Puss & kram Annafia
Allmänt | | Kommentera |
Upp