Yeah right Elin Kling

Ibland är det så himla kul att se på tv. Igår på Let's dance visade Elin Kling hur hon kunde "hypnotisera" en höna. Det hon gjorde var att lägga den på rygg och så låg den sedan helt still. Jättehäftigt undrar alla och frågar Elin hur hon gör men hon vet såklart inte. Då ska jag förklara. ALLA hönor gör så. Varför då då? Jo, det är helt enkelt ett skydd då hönan blir attackerad av ett rovdjur. Spela död så har du en chans att fly ungefär. Så speciellt var det tricket.
  

På Skavlan pratade man också om att många identifierar sig med sitt yrke. Och när en av gästerna berättade att frågan "Så, vad sysslar du med?" kan bli en total samtalsdödare. Tell me about it. Vad jag önskar att människan kunde se bortom vad man sysslar med när man ska presentera sig för nån. För hur rolig är en biologstudent från västgötaslätten jämfört med en makeupartist från stockholm på en fest?
Tydligen var det på 1700-talet som vi började med de där dumheterna. Man skulle inte längre bara jobba för att få pengar utan man skulle få ut något av arbetet också. Förverkliga sig själv på något sätt. Ungefär samtidigt började människor gifta sig av kärlek och inte bara av praktiska skäl (d.v.s. med sonen på granngården). Lite kul att höra hur man ser på saker såhär i efterhand, hehe.

Nåväl, bort från tvsnacket. Veckan har varit fylld med plugg och träning. Tre pass och en gratis (!) simtur har hunnits med, dock i ett smockfullt badhus eftersom alla barn ville ta simprov. Suck. Igår hade vi en föreläsning om beteendeterapi och nästa vecka har vi lite mer schemalagt. Riktigt intressant är det, men som sagt en del samtidigt.

Nu blir det fokus på plugg och träning en vecka till framöver. Och så jobbet i Göteborg på måndag ja. Puh. 100 elever, tydligen 10 klasser inbjudna så de kan bli fler. Gah.

Puss på er!

Allmänt | | En kommentar |
Upp